Pro 2 - 4 osoby
Suroviny:
2x Šnečí maso v pikantním oleji 200g, sůl, pepř, máslo, tuk na smažení.
Těstíčko: 120g hladké mouky, 1dl bílého suchého vína, sůl, 2ks vejce, pažitka, 1pl oleje.
Šnečí maso vyjmeme z oleje, osolíme, opepříme, zlehka opečeme na másle a dáme vychladnout.
Mouku, bílé víno, sůl, žloutky, olej a jemně nakrájenou pažitku vymícháme na hladké těstíčko. Z bílku ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těstíčka. Šnečí maso namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova. Můžeme podávat například s listovými saláty, čerstvou zeleninou a rozpečenou bagetkou pokapanou pikantním olejem ve kterém byli šneci.